Állatorvosi asszisztens

Államilag elismert tanúsítványt nyújtó szakmai képzés

Szakképesítés neve: Állatorvosi asszisztens

Programkövetelmény azonosító száma: 08415001

Program engedélyszáma: E/2020/000412

Képzés időtartama: 6 hónap – online+ szakmai gyakorlat

Tanfolyam díja: 400 000.- Ft + vizsgadíj

Jelentkezés feltételei: érettségi végzettség és foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

Jelentkezés díj: 10 000.- Ft (a tandíj része, nem plusz költség)

Képzési forma: Digitális konzultációk, gyakorlati oktatás

Képzés tartalma:

  • Élő online órák (felvételről visszanézhetőek)
  • Online biztosított írott tananyag
  • Szakmai gyakorlati órák (kisállat + haszonállat)
  • Gyakorlati feladatok, tudásfelmérők

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 

Képzés leírása:

Az állatorvosi asszisztens állategészségügyi ismereteinek birtokában közreműködik a betegvizsgálat, betegellátás, szűrővizsgálatok, kórboncolás, sebészeti, szaporodásbiológiai és járványvédelmi feladatok végrehajtásában. Munkáját az állatorvos szakmai irányításával és felügyeletével, annak utasításának megfelelően végzi. Gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Képes elvégezni az állatok szűrő- és diagnosztikai vizsgálata során az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését, a vizsgálati terület feltárását.

Az egyszerűbb betegségeket az állatorvos utasításai szerint, annak felügyelete mellett kezeli. A sebészeti beavatkozásoknál közreműködik az állatok előkészítésében, valamint segédkezik a sebészeti beavatkozások végrehajtásában. A kezeléseket, műtéteket követően elvégzi az előírt utókezeléseket, beadja a szükséges gyógyszereket. Figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, időszakosan ellenőrizve a szükséges paramétereket. Feladatát az állatjóléti szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el.

Ismeri a kisállatok és a gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Részt vesz az állatorvos hatósági élelmiszerhigiéniai, járványvédelmi feladatainak elvégzésében. Szükség esetén elvégzi az elhullott állatok és egyéb állati melléktermékek összegyűjtését és ártalmatlanítását. Közreműködik a laboratóriumi vizsgálatok, mérések elvégzésében, a különféle mintavételezésekben és az elhullott állatok boncolásában. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez megfelelő számítógépes ismeretekkel rendelkezik.

Szakmai vizsga

A szakmai vagy képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditált független vizsgaközpont szervezhet.

A képesítő vizsgára a M.A.P. Learning együttműködő partnerként segíti a képzés résztvevőinek a jelentkeztetését, biztosítja a vizsga helyszínét - ami az oktatás helyszíne is - a vizsga lebonyolítójának.

A szakmai vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell megfizetni, akik előzetesen tájékoztatást nyújtanak annak pontos összegéről.

Jelentkezem a képzésre